Prijsuitreiking Jongeren Filmwedstrijd Jeugd aan zet

De Jongeren Filmstudio Beilen (jeugd afdeling Beiler Video Club) organiseerde de filmwedstrijd voor jonge filmers in het kader van “Jeugd aan Zet”. De gemeente en de stichting Welzijn hadden ons gevraagd om iets te organiseren in dit landelijke kader.

Er is een leuk affiche gemaakt door Welmoed Riemersma en die is verstuurd naar scholen en bekende jongeren in het noorden.

Er is geweldig gereageerd en er kwamen maar liefst 17 films binnen.

De films zijn gemaakt door jongeren vanaf 12 jaar tot en met 25 jaar.

Een gedeelte van de films is door een groep gemaakt dus veel jongeren zijn hier mee bezig geweest.

Alle films zijn gejureerd door de heer Urbain Appeltans. Hij werkte vroeger als filmregisseur in België onder andere bij de BRT.

Hij is nu een enthousiast filmer en geaccordeerd jurylid van de NOVA.

Het niveau van de films lag hoog en hij vond het moeilijk om de winnaars aan te wijzen, maar de winnaars zijn bekend. Er is gejureerd in 3 verschillende leeftijdsklassen.

Maandag 17 mei 2021 heeft wethouder Dennis Bouwman de prijzen uitgereikt in het gemeentehuis.

Helaas kon daar maar een klein groepje bij aanwezig in verband met de coronaregels, maar we waren al blij dat de gemeente zijn raadszaal hiervoor beschikbaar heeft gesteld.

Wat onwennig was het natuurlijk wel, maar wethouder Bouwman wist het ijs te breken door te vertellen dat hij zelf ook graag filmde en als hij geen wethouder meer is gaat hij misschien wel wat meer tijd hierin steken.

Hij kon ook leuke vragen stellen aan de jongeren.

Het lukte niet om alle mooie  rapporten voor te lezen, want we hadden ook maar beperkt de tijd., maar hij wist er wel een paar leuke opmerkingen uit te halen.

De jongeren waren blij met hun prijzen.

Alle inzendingen kun je bekijken op de website van Jong Filmstudio Beilen.

 

Bianca van Gelderen