Logo Jong Beilen kleinHet Jongeren filmkamp werd gehouden van 24 t/m 27 oktober in Zwiggelte in Drenthe .

De organisatie lag bij de Jongeren Filmstudio Beilen, de jeugdafdeling van de Beiler Video Club. Voor dit kamp konden jongeren uit heel Nederland zich inschrijven.

 

De begeleiders waren Romeo van Baak en Thomas Bunink en verder was er altijd iemand van de werkgroepaanwezig.

Er werd gekookt door Adrie Kamps en die zorgde weer voor heerlijke maaltijden.

Dit jaar was de groep best wel groot met ongeveer 15 jongeren en 3 á 4 begeleiders.

We werden opgedeeld in 2 groepen. Een groep had 5 mensen en de andere 8 mensen.

Beide groepen hadden andere projecten en andere ideeën.

Een groep maakte een muziekvideo en de andere maakte een speelfilm. 

De eerste dag ging het groepje van Romeo bezig met het script schrijven voor de muziekvideo, ze hadden een liedje en daaromheen verzonnen ze allerlei dingen die in de muziekvideo zouden kunnen en moeten.

Ze gingen scènes bedenken en brainstormen, zodat de muziekvideo er goed uit kwam te zien en eigenlijk ook professioneel. 

De eerste dag ging het groepje van Thomas ook bezig met het script.

Samen plots een verhaal verzinnen en ervoor zorgen dat alles eigenlijk op z’n plaats zal vallen en dat de kijker het ook zal begrijpen zodat ze weten waar  ze eigenlijk naar kijken. Daar had Thomas wel een schema voor.

Omdat de groep iets minder ervaren was dan de groep van Romeo was het schrijven van een script wat moeilijker maar ze waren hierom te leren.

Filmkamp kleinHet werken aan de video’s begon de dag erna, verschillende scènes werden gefilmd, het was niet in chronologische volgorde omdat we niet alle scènes konden filmen in volgorde konden nemen. We moesten rekening houden met het weer en soms moesten we naar andere locaties.

Het opnemen ging goed, ter plekke van het filmen kwamen er ook allemaal ideeën omhoog.

Persoonlijk vond ik het kamp erg gezellig en we hebben veel productieve dingen gedaan.

Ik heb er zelf veel van geleerd en ik vond het zelf eigenlijk ook best wel leuk dat er jongeren waren die we niet kenden en ook hun eigen creatieve ideeën in brachten.

Toch heb ik zelf het idee dat het misschien leuker zou zijn, voor het volgende kamp dat de groepen echt gemengd worden.

Dat bijvoorbeeld de jongeren met wat minder ervaring, in dezelfde groep zitten als jongeren met wat meer ervaring.

Ik denk dat als dat gebeurt dat de onervaren jongeren leren van de ervaren jongeren en op den duur de ervaren jongeren leren van de ervaren jongeren.

Het kan best zo zijn dat de onervaren jongeren leuke en misschien ook best wel creatieve ideeën kunnen inbrengen om de film of muziek video, die er dan wordt gemaakt, nog beter en leuker te maken.

We hebben ook nog een korte film gemaakt met de hele groep. Onder leiding van Romeo en Thomas  konden we een hele  studio opzetten. We hadden mooie lampen, een hengel en alles wat nodig is voor een leuke film. Romeo was de regisseur en op die manier konden we weer leren hoe dat werkt .

We hebben 4 workshops gekregen, ook een van Robert Oosting. Hij werkt bij RTV Drenthe en kon ons veel leren.

We bedanken de Rotery in Beilen en de Stichting Welzijn in Drenthe voor hun sponsoring want dank zij hen kon het kamp doorgaan.

 

 

Cheenydine Koning

Bianca van Gelderen