Zonnewende 2020 in het Observatorium bij Lelystad

Wie wil een bijzondere gebeurtenis helpen filmen?

Zonnewende 2020 in het Observatorium page1 image1Bij het kunstwerk van Robert Morris, tussen Lelystad en Swifterbant, wordt jaarlijks de zonnewende groots gevierd. Dit jaar is alles afgelast en dat is voor muzikant Henk Meijer aanleiding om de stilte te gebruiken voor het realiseren van een bijzondere ervaring: de overgang van duisternis naar licht, de opkomende zon op een plek die daarvoor geschapen is, eenvoudige muziek die in de binnencirkel verschillende kwaliteiten aanneemt.

Hij nodigt filmers uit om licht, locatie en muziek in de nacht en vroege ochtend van 21 juni van 4 uur tot ongeveer 5.30 uur vast te leggen. Als je erbij wilt zijn met je camera en microfoon, neemt dan contact op met Henk Meijer, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0643599428.

Het observatorium

Zonnewende 2020 in het Observatorium page1 image4Dijken, binnenruimten, openingen, paden en doorgangen vormen een architectonische vorm.
Een houten doorgang in het westen vormt de doorgang naar de binnenste cirkel van waaruit de zonsopgang valt waar te nemen via het vizier.

Heldere lucht, bewolking, schijnsel, regendruppels, windsuizen, geluid van vogels of storend verkeer: alles vormt deze vroege ochtend een uitdaging tot de filmische verslaglegging. Trombone (bas en tenor) en tenortuba leveren geluiden en muziek die passen bij de sfeer.

Kortom, een unieke ervaring voor de filmers. Producties blijven eigendom van de makers.

Neem contact op met:
Henk Meijer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0643599428.

 

Zonnewende 2020 in het Observatorium page1 image3Zonnewende 2020 in het Observatorium page1 image2